Newsfeed

10 års jubileum

Markus Stauss og Francesco Zago smeltet sammen etternavnene da de for ti år siden dannet bandet bandet Zauss. Fire skiver med RIO/Avantprog kom så ut, og nå er den femte også ute. Nytt her er det at de nå er en trio i det Giuseppe Olivini som spiller diverse perkusjon og teremin, er kommet med. Det fører til at den soniske paletten får ytterlige kulør, og at det kan eksperimenteres enda mer. Nå er jo i utgangspunktet Zauss svært eksperimentelle må sies! Om det var tilskudd av en ny musikalsk lekekamerat som førte til en komposisjonshunger av format vites ikke?

Uansett så var det plutselig så mye nykomponert musikk når Zauss sin femte skive skulle meisles ut at det var nok til en trippel CD. Nå ble det til en dobbel CD som er navnsatt til «Trittico Immer All Over». Ei skive som er en feiring av Zauss sitt tiårs jubileum og det fruktbare samarbeidet mellom musikerne Markus Stauss og Francesco Zago. I tillegg er det ei skive hvor Markus Stauss har prioritert bass saksofon, deretter fløyte og så andre saksofoner bare her og der. Noen video fra den nye skiva er enda ikke klar, så dette klippet får duge for å gi en pekepinn om musikken,

Markus Stauss er en sveitsisk komponist og saksofonist som har eget plateselskap, Fazzul Music. Stauss har spilt i utallige musikksammenhenger men er nok mest kjent for Zauss, samt de spennende bandene Finnegans Wake og Überfall. Francesco Zago er italiener og har også en omfattende musikk karriere. Han er nok mest kjent for sin opptreden i bandene Not A Good Sing og i det svært dyktige bandet Yugen. I sistnevnt spiller også Giuseppe Olivini. Italienske Olivine har også spilt i Empty Days og Kurai, og i sistnevnt sammen med Zago og Stauss. Vi kan trygt fastslå at «Trittico Immer All Over» er ei skive hvor musikerne kjenner hverandres musikalske kompetanse, og derfor velger å musisere sammen!

Zauss er som den observante leser skjønner ikke akkurat musikk for alle for å si det mildt. Det er derfor passende med denne teksten for å belyse hva det er snakk om,

«Since the term “music” apparently has shrunk gradually to a much lesser importance than it should, I prefer to use the term “organised sound” and to avoid the monotonous question: “But is this music ?” (Edgar Varèse)

But is this music? Call it as you like, people go crazy, when they cannot identify and catalogue things. Always anxiety, always panic in the face of the new. The new always contains something of violence, of sacrilege. What is dead is holy. What is new, is different, is bad, dangerous or subversive. (Henry Miller)

Adventurers like, with somnambulatory certainty, penetrating massive thicket, digging hidden treasures, extracting fascinating preciousness (Markus Stauss)»

Lenke:
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*