Newsfeed

På kryss og tvers i Europa

Pisa er nok mest kjent for sitt skjeve tårn. Det er vel heller tvilsomt at bandet Wind Roses fra Pisa blir like kjent noen gang? Imidlertid så er det utvilsomt et band som langsomt men sikker bygger opp en trofast fanskare. Pisa kvintetten sin spesiell tapping av folk metal/power metal fascinerer åpenbart nokså mange. For å gi disse noe nytt å lytte til så slipper Wind Roses nytt album 26 mai. Skiva heter «Stonehymn» og kommer via labelen Inner Wound Recording. Jan Yrlund fra Darkgrove Graphics Studios har stått for den lekre cover kunsten

For vel åtte år siden ble Wind Roses til, og året etter kom debut EP-en. Etter ytterlige to år kom debut CD-en «Shadows Over Lothadruien» som virkelig gjorde furore blant power metal fans. For å følge opp den økte oppmerksomheten begynte en omfattende konsertvirksomhet på kryss og tvers i Europa de neste årene. Der delte italienerne scene med band som Wintersun, Finntroll, Epica, Wintersun, Eluveitie og Ensiferum for å nevne noen. I juli er det Master Of Rock festivalen i Vizovice som skal fyrer opp under årets nye skive. På den festivalen vil for mange kjente og kjære band som Sabaton, Running Wild, Kreator, Edguy og Epica også spille.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*