Newsfeed

Erkeprog prosjekt

Når fire veteraner fra tysk prog danner et band så er jammen meg ikke bandnavnet Force Of Progress et dumt valg. De fire musikerne er Hanspeter Hess fra The Healing Road, Dominic Wimmer fra Sweety Chicken , Markus Roth fra Horizontal Ascension og Marquette, og Chris  Grundmann fra bandet Cynity. Alle fire spiller forskjellige varianter av tangenter pluss andre instrumenter. Med så mye synther og keyboards representert er veien kort til et veldig progpreget album naturlig nok. Deburskiva «Calculate Risc» kom i midten av april, og det er et fullblods instrumentalt album.

Heldigvis har den tyske kvartetten kløkt nok til å lage musikk som ikke er såkalt ufokusert brodering med kjedelige og intetsigende musikk. Det er mer ei skive med kraft, melodi, harde riff og en kledelig variasjon de byr på. Presseskrivet utbasunerer at Force Of Progress fortsetter der Light Tension Experiment sluttet i sin tid. Tyskerne er for øvrig inspirert å så forskjellige artister som Yes, Genesis, Frank Zappa, Mike Oldfield, Tori Amos og Keith Jarrett.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*