Newsfeed

Ut av det kjente.

Thurston Moore er ikke bare kjent som frontfigur i noise rock-bandet Sonic Youth, som har inspirert og influert ungdom i fire tiår, men har et navn som veier tungt også i det elektroniske miljøet.

Hvis man ikke kjenner til fyren på forhånd og henter opp solodiskografien, så ser den ganske slunken ut med fem stykker, der Rock n Roll Consciousness som kom i slutten av april er siste i rekka. Det er Moore er mer kjent som er samarbeidet hans med andre musikere i bransjen, og folk han har gitt ut skiver med spenner fra Yoko Ono til R.E.M.

Han er nøye på å ikke bli satt i boks, og har gjennom årene vært innom sjangre som drone og noise, og gjort mye improvisasjon. På sin siste skive går han tilbake til det han kjenner best, nemlig den alternative noise rocken han er blitt kjent for gjennom Sonic Youth, bare litt roligere “down to earth”-låter. Helt alene er han ikke på Rock n Roll Consciousness, men har sitt fast band i ryggen kjent som Thurston Moore Band.

Sammen med musikere som Rage Against the Machines Tom Morello, Talib Kweli og Michael Stipe, er Moore å høre på støtteskiva for Chelsea Manning som slapp fri fra amerikansk fengsel i dag, hvor han har sittet siden 2010 da han lekket informasjon om USAs krigsforbrytelser i Afghanistan og Irak til Wikileaks.

Lenker:
Facebook
HugsForChelseaManning

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*