Newsfeed

Diffuse, pågående vinder i form av elektroniske vibber.

Etter sytten år kommer Wolfgang Voigt med et nytt album under artistnavnet GAS. Som en av grunnleggerne bak det tyske selskapet Kompakt, har han vært med på å utvikle og popularisere utbrytersjangeren minimal techno. Selv om det er lenge siden han har brukt nettopp dette pseudonymet, gir han ut flere skiver i året med andre aliaser.

Med GAS-navnet gir han ut musikk som blander techno’en med ambient, der du har et crispy lydbilde hengende over en framoverlent beat som ligger og duver i bakgrunnen. Lydlandskapet hans minner mye om Geir Jensens Biosphere, og som en kuriositet ga han ut skiva Moments of Silence sammen med Jörg Burger under navnet Biosphere #1 i 1991, samme år som Microgravitiy kom ut.

Samtidig som han begynte å gi ut sin egen musikk startet han selskapet Profan i 1993, som i dag er kjent for Total-serien som blir gitt ut èn gang årlig. Allerede i de første år var kreativiteten hans stor og utgivelsesfrekvensen høy, og han ga ut mengder med nye låter, og noe som i dag har resultert i at han er på god vei mot 200 utgitte album. I materialet hans finner vi over tredve aliaser, med navn som Mike Ink, som var det første relativt faste navnet han brukte, og duoen Voigt & Voigt, som han har sammen med broren sin Reinhard, som også er elektronisk musiker. Narkopop er hans femte utgivelse med GAS, og kom i slutten av april.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*