Newsfeed

For Good monkeysex!

Caterpillarmen er en sjarmerende progkvartett fra Reykjavik som har holdt på siden 2009. Så langt er det kommet tre skiver, og nå skal den fjerde være i kommingen ryktes det. Det ikke bare ryktes men det sies at bandet spiller for mange konserter! Det er så utrolig gøy å opptre at islendingene ikke kan styre seg så å si. Musikken er progga, men rimelig rå og røff. Humoren er også røff, og bandet lister opp musikk og good monkeysex som store interesser. De benevner seg også som er «A prog/clown/rock band from Reykjavík, Iceland». Innflytelsene er hovedsakelig fra apekatter, men også band som King Crimson og Yes har betydd mye for Caterpillarmen.

Andri Þórhallsson, Ísak Örn Guðmundsson, Ingimundur Guðmundsson hadde spilt sammen med andre bassister i bluesrockbandet Custom. Så var det ei jente ved navn Ingunn Erla som introduserte trioen for bassisten, gitaristen og vokalisten Zakarías Herman Gunnarsson. Dermed var ensemblet Caterpillarmen etablert, og siden har det vært en kvartett.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*