Newsfeed

Maki fra Iran

Mohammad Maki er en ung iransk musiker som spiller gitar, synger og som er låtskriver og i tillegg eier han sitt eget plateselskap, SenseSpirit Studio. Maki startet sin karrière med bandet Lorn i 2012, men det musikkprosjektet ble nedlagt i 2015. Veien var ganske så kort til nytt band, og denne gang var navnet Shivered. Stilistisk så spiller bandet en musikk i randsonen mellom gothic metal og gothic doom metal. I fjor slapp trioen sin debut EP «Bereaved And Gone Insane». 20 mai avanserte bandet til CD formatet. Da slapp de nemlig skiva «Journey To Fade».

Trommeslageren i bandet heter Arnaud Krakowka og bassisten heter Doug Ross. Det er ikke typiske iranske navn for å si det mildt. Det er derfor rimelig å anta at Shivered er et band som er internasjonalt?! Helt sikker er jeg derimot på at lyrikken lever opp til bandnavnet. En lyrikk med fokus på frykt og tristhet som alltid vil forefinnes i mennesker liv. Dette tonsettes på en urovekkende, mørk og emosjonell måte i universet til iranske Shivered. Inspirasjonskildene er band som Katatonia, Novembre, Paradise Lost, Antimatter, Anathema, My Dying Bride, Opeth og Draconian.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*