Newsfeed

Finurlige kunstnernavn!

Переплут er den kyrilliske stavemåten for bandet Pereplut, som slapp skiva «V Starodavnie Goda» i april. «V Starodavnie Goda» betyr forøvrig oversatt til engelsk «At The Ancient Times». Bandet er fra Tonsk som er en av de eldste byene i Sibir, og Pereplut ble til i 2011 for å spille hard folk metal. Den gangen var det faktisk ingen folk instrumentering, og musikerne kom og gikk. Naturlig nok så var det ikke lett under slike forhold og utvikle et eget sound.  Russerne fikk likevel etter hvert en dedikert fanskare, og langsomt men sikkert så kom også et eget sound på plass. Et sound som skiller det russiske bandet ut fra det aller meste jeg har hørt før. 

I dag er Pereplut et band med åtte musikere som spiller diverse eksotisk instrumenter, i tillegg til vanlig rock instrumentering. Med slik originale instrumentering blir lett det soniske rimelig frodig og til og med fremmedartet til tider. Jeg gjør derfor et unntak og viser en komplett oversikt over hva slags instrumenter de åtte musikerne spiller.

Eugen Spiritual – guitar, octave mandoline, lute
Old Zwonar – vocals, vargan
Vasilij Faun – block-flute, whistles
Elena Cantilena – block-flute, whistles, hurdu-gurdy, harp, back-vocals
Wiaczeslaw Barbarossa – bass
Catherine The Great – violin
Ivan The Terrible – drums
Eugen Buzzillio – cello.

Russerne har åpenbart også sansen for finurlige og artige kunstnernavn!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6687 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*