Newsfeed

Lucius Fox: «From Timbuktu To Kalamazoo»

Lucius Fox er en oppdiktet karakter som opptrer i tegneserier fra DC Comic. I tillegg så er Lucius Fox et band som spiller progressiv mathrock.  Duoen er fra Kalamazoo i Mitchigan og det området var bebodd av Potawatomi indianerne i riktig gamle dager. Byens eksotiske navn har gitt opphav til det amerikanske uttrykket «From Timbuktu To Kalamazoo».

Duoen Lucios Fox startet karrieren etter at Jeremy Cronk var ferdig utdannet ved Mitchigan State University og flyttet tilbake til hjembyen med det spesielle navnet, Kalamazoo. Ganske raskt fikk Cronk kontakt med sin barndomsvenn Alex Guzman som han også hadde spilt med i yngre dager. I begynnelsen var det en tålig rolig musikk det gikk i, men når låtsnekringen funket så bra, så ble det gradvis hardere og mer progressivt. Den først EP-en «Where Have You Been?» kom tidlig i 2016. Den ble fulgt opp av konserter lokalt. Resten av året ble brukt til å meisel ut CD-en «Cement Sun», sammen med duoens felles venn Jeff Hostetler. Skiva ble for øvrig sluppet for kort tid siden.

Platetittelen «Cement Sun» var helt tilfeldig. Det var ikke noe navn på låtene, og det første de så på skulle være navnet på en låt. Følgelig var det en underlig sement skulptur som øynene traff. «Cement Sun» var også passende for tittelen på skiva da det representerte den generelle følelsen låtene genererte og det navnet passet også virkelig bra til coverkunsten som Alex Guzman syslet med. Soundet til Lucios Fox har utviklet seg naturlig, og de hadde og har ikke noen spesifikk sjanger de er opptatt av. Det går mer på at begge likte og liker hard og teknisk musikk og derfor utviklet soundet seg på en naturlig måte.

Begge er store fan av The Mars Volta, The Fall of Troy, Chon, Russian Circles, Baroness, Intronaut, Mastodon, Animals As Leaders og Leprous. Til en viss grad vil det være elementer fra disse bandene i musikken til Lucius Fox naturlig nok. Fremtidsplanene for duoen er at i løpet av sommeren så starter prosessen med å skrive låter til ei ny skive. Cronk og Guzman vil også holde mange konserter i staten Michigan i år. Til neste år håper de å favne bredere og holde konserter over hele USA. En morsom historie fra en konsert er at musikken førte til at en flaggermus ble brakt ut av dvalen, og virret rundt på scenen!

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*