Newsfeed

Damanek: På sporet av noe stort?

Damanek - On Track

«On Track» heter debuten til det nye ensemblet som kaller seg Damanek , og det albumet ble sluppet sent i mai. Om kvartetten med tittelen indikerer at de er på sporet av noe stort vet jeg ikke, det jeg vet er at det er fire kjente musikere i Damanek. Bandet består av multiinstrumentalist Guy Manning, bassisten Dan Marsh, saksofon og klarinett spilleren Marek Arnold og brettisten Sean Timms. I tillegg så er det flust med gjesteartister. Guy Manning er en veteran innen musikken og har spilt med adskillige musikere i sin karrière. Han utbasunerer uten å nøle at de tre medmusikantenes hans i Damanek er de mest briljante musikerne han har spilt med. Store ord det der!

Manning sier også at albumet omhyggelig og nærmest sirlig tilvirket, og innspillingprosessen har derfor tatt tid. Noe av årsaken til at det har tatt tid er også at musikerne er så opptatt hver på sin kant. For dette er et internasjonalt ensemble. På Summer`s End festivalen fikk kvartetten anledning til å teste låtene. Det ble mild sagt suksess, og siden da har det vært en storm av spørsmål om når debutskiva kom. Ei skive hvor lyrikken dreier seg om diverse svært aktuelle sosioøkonomiske problemer.Bandnavnet er basert på de tre som var ildsjelene for et år siden da Damanek ble startet opp.  DAn Marsh, MANning and MarEK),

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*