Newsfeed

The Tangent: Brenn av rusten i instrumentenes skjulte irrganger.

The Tangent - The Slow Rust of Forgotten Machinery

Da jeg gjenoppdaget progrocken rundt 2003-2004, var det spesielt to album som dro meg tilbake. Den første var Arena sin Contagion, og det andre var debutalbumet til The Tangent, The Music That Died Alone. Bandet ble en av mine favoritter de neste fem årene, men etter 2009-albumet Down and Out in Paris and London, sank interessen min noe. Med neste måneds utgivelse, håper jeg for min del at denne trenden snur.

The Slow Rust of Forgotten Machinery kommer i slutten av juli ut på InsideOut Music, og kjenner jeg bandet og Tillison rett, blir dette nok en reise inn i prog rockens skjulte kriker og kroker, der det ligger en tanke bak hver vending musikken tar, gjerne i låter som varer godt over ti minutter. I “backingbandet” til Tillison har det gjennom årene vært flere kjente prog rock-personligheter, som Jonas Reingold som styrer bassen, Gavin Harrison fra Porcupine Tree på trommer, og som tilleggsvokalist stiller Big Big Trains David Longdon.

At Tillison har en sterk tiltrekningskraft på gode prog-musikere er ikke nytt, og allerede på debuten fikk han med VDGG-saksofonist David Jackson, og flere medlemmer fra The Flower Kings. I 2008 hadde han fått seg nytt backingband i svenske Beardfish, der man blant annet finner Rikard Sjöblom som nylig ga ut skive under bandnavnet Gungfly. For progfansen er 21. juli en dato det er grunn til å glede seg til.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (521 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*