Newsfeed

Tuesday The Sky – Når juni blir til juli

Tuesday The Sky - The Drift

Det dukker stadig opp nye musikalske kreasjoner, og et nytt slikt er Tuesday The Sky. Bak det bandnavnet finner vi Fates Warning sin gitarist Jim Matheos. Matheos  spiller med Tuesday The Sky en ganske annen musikk enn i Fates Warning. Tuesday The Sky byr på en leveranse av ambient instrumental rock. Debuten The Drift kommer like før juni blir til juli. Den vedlagte låten «Today The Sky» er ifølge Matheos representativ for retningen skiva tar, med sine lag på lag med gitarer, og Lloyd Hanney fra God Is An Astronaut sin inspirerte tromming.

«Today The Sky» var opprinnelig ment for Fates Warning sin siste skive, men det fremkom kjapt at låten ikke passet der uten større kosmetiske forandringer. I stedet for å tilpasse den til Fates Warning så bestemte Matheos seg for å lage ei hel skive tilpasset låten! På Drift så utforsker og utfordrer Matheos grensene for sin spilling. Skiva ble til i tiden mellom ferdigstillelsen av Fates Warning skiva Theories Of Flight og bandet sin konsertturne.

Selve prosjektet Tuesday The Sky aktiverer Matheos til å utforske atmosfærisk og instrumental musikk jeg knapt trodde kunne komme fra han. Han henter inspirasjon fra artister som Brian Eno, Boards Of Canada, Sigur Ros og Explosions In The Sky. Det blir derfor til at Drift byr på ekspansive teksturer og ambient electronica, men også noen monsterriff som overgår det meste han har produsert til nå. Tidligere Dream Theater medlem og nåværende OSI kollega Kevin Moore tar seg av keyboards på to låter. Anna-Lynne Williams fra Trespassers William og Lotte Kestner står for ordløs såkalt «ethereal vocal» på to låter. .

Jan Tomic har stått for coveret, og det får meg ikke akkurat til å juble da det rett og slett ikke gir med noe glede. Det håper jeg derimot at Tuesday The Sky gjør hos mange musikkelskere da jo Matheos er svært dyktig musiker, og dette er spennende musikk i mine ører.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*