Newsfeed

Arcadea: Fanget i en psykedelisk versjon av Barbarella.

Arcadea - Arcadea

Med den selvtitulerte debuten sin har amerikanerne kommet et forfriskende bidrag til space rocken og det futuriske musikkmiljøet, som har fått en renessanse de siste årene.

Introen til første låta Army of Electrons drar tankene mine mot Haken, men har klare Mastodon-influenser når vokalen først setter inn. Det er forsåvidt ikke rart, da det er Brann Dailor som sitter bak trommesettet, bedre kjent fra nettopp Mastodon, og Today is the Day. Resten av trioen består av de to keyboardistene, Core Atoms fra band som Zruda og Gaylord, og Raheem Amlani fra Withered og Scarab.

Inn i sounden sin baker de både nyere psykedelisk rock og elektronisk musikk, men går også tilbake til 70-tallet og bruker lett svevende kvinnevokal i flere av sangene. Den mannlige vokalen derimot, er dronete prosessert gjennom hele skiva. På låta Through the Eyes of Pisces drar de mye påvirkning fra Daft Punk og deres “robotstemmer”, og du finner noen underliggende Air-elementer.

Jeg liker bandet best når de er mest på bærtur, med synthlyder som er «far out», men at de fortsatt har drivet i musikken. Den beste sangen på skiva sånt sett er fjerdelåta Neptune Moons, hvor de har den staute 70-talls visesang-psychen mot vokal som strekkes ut til ytterpunktene, og ligger og flyter i bakgrunnen. Jeg liker de minst når det er lite «datalyder», og de går i retning alternativ rock, og det eneste som redder sangene da er gode melodier og gjennomført produksjon.

Arcadeas første skive med sine rike utenomjordiske titler som Gas Giant, Rings of Saturn og Neptun Moons, føles som et romeventyr satt i en sci-fi film fra 60-tallet tilsatt en god dose psykedeliske «vibber». Musikken kan vel med rette kalles psykedelisk spacesludge, og det er et album hvor trioen har klart å dra mange forskjellige elementer sammen for å skape en helhetlig sound.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*