Newsfeed

Machines Dream: AI

Machines Dream – Black Science 

Med utviklingen av såkalt artificial intelligence eller kunstig intelligens på godt norsk, vil mye kunne forandre seg er jo en rimelig antakelse. Om det med tiden blir til Machines Dream, maskiner som drømmer er vel nokså tvilsomt? Uten tvil er det at bandet Machines Dream i midten av juli slapp sin tredje CD Black Science.

Black Science viser et band som lyrisk sett utforsker menneskeheten sin mørkere sider hva gjelder bruken av teknologi. Skiva er i sannhet et samarbeidsprosjekt mellom alle musikerne i bandet. Alle har levert sine bidrag på låtsiden, og det er derfor blitt et album med tålig variasjon i sound og stilarter. Den progressive tilnærming ligger godt forankret i bunn hele tiden, og første låten her er svært inspirert av Pink Floyd.

Bandet fra Sault Ste. Marie i Ontario i Canada har hentet inn en del gjestemusikere på skiva. For eksempel så står Jakub Olejnik fra det polske bandet Maze Of Sounds for noe vokal. Josh Norling står for saksofonspilling og Jennifer Gauvreau og Chris Belsito for vokal. Lyrikerne Chris Belsito og Eugene Rogers har bidratt med det de er best til! Black Science er definitivt ei skive som mange Pink Floyd fan vil like.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*