Newsfeed

Iced Earth: Riff store som eiketrær

Iced Earth - Incorruptible

Incorruptible er navnet på det populære amerikanske power metal bandet Iced Earth sin skive nummer 12 som kom i midten av juni. Kvintetten kombinerer igjen sin power metal med elementer fra thrash metal og progressiv metal. Metal Hammer kan berette om at bandet sine kjente varemerker som fascinerende lyrikk og riff så stor som eiketrær fortsatt er der. I tillegg så minner skiva om Iced Earth sine beste skiver fra porteføljen. To av sporene på den nye skiva, «Great Heathen Army» og «Clear The Way (December 13th, 1892)» blir trukket frem flere plasser som to kruttsterke låter. Jon Schaffer finner ikke opp kruttet med Incorruptible, men leverer akkurat det som bandet sin store fanbase forventer. Alt er altså slik fansen ønsker det skal være i Iced Earth universet.

Iced Earth har holdt på helt siden 1985, og det var gitarist og vokalist Jon Schaffer som var drivkraften bak bandet. Samme Schaffer er nå 32 år etter det kreative episenteret i bandet, og ubestridt leder. Tanken ved oppstart for den talentfulle gategutten Schaffer var faktisks å etablere et band som kunne gjøre hans musikkhelter Kiss, Iron Maiden, og Judas Priest stolte! Det har Iced earth lykkes med og flere av skivene deres blir høyt verdsatt. Lyrisk er det varierte og velskrevne saker med tematikk som selvtillit, skepsis til autoriteter, historie og science fiction.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Iced Earth: Black Flag - Permafrost.today

Leave a comment

Your email address will not be published.


*