Newsfeed

Grand Delusion: Hardere og mørkere

Grand Delusion – Supreme Machine

Supreme Machine heter den nye skiva til Grand Delusion, og skiva ble sluppet for kun tre dager siden. Skiva er svenskenes andre album og er utstyrt med et rett så stilig cover av den grafiske artisten Sandra Truedson. I forhold til debuten fra 2015 har bandet fra Umeå og Vännäs tatt et skritt i retning et hardere og mørkere sound. Stilarter som metal, stoner, og doom blandes i en riffbasert setting med 70 tallets progressive hardrock i bunn. Så krydres det hele med NWOBHM, litt grunge og retro metal.


Grand Delusion har vært aktive siden 2011, og da var det Mikael Olsson på bass, keyboards og vokal sammen med trommeslager Magnus Rehnman og to gitarister som forente krefter for å spille hardrock inspirert av 70 tallets storheter. Musikere kom og gikk i bandet, men Olsson og Rehnman ble værende. Supreme Machine ble til ved at Björn Wahlberg på gitarer og vokal samt gitaristen Per Clevfors ble rekruttert til Grand Delusion.
Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*