Newsfeed

Forever Twelve: Hjemkomst

Forever Twelve - Home

Forever Twelve har signert med Melodic Revolution Records, og det samarbeidet vil om en ukes tid resultere i skiva Home. Hvorvidt Los Angel bandet føler at de er kommet hjem ved å signere for Melodic Revolution Records vet jeg ikke? Det kan være den overgangen som er årsaken til at bandet kaller skiva Home? Kanskje heter skiva Home fordi at bandet etter 15 år har fått nytt øvingslokale, og følgelig fått et nytt hjem å øve i?

Home  vil by på symfonisk prog med Forever Twelve sin karakteristiske vri. Tom Graham & John Baker som er to av musikerne i LA bandet har hver for seg og sammen stått for produksjon, mastering og miksing. Selvhjulpne der altså. Bandet ble til tidlig på 90 tallet. Det er kommet tre skiver før årets, Remembrance Branch (2002), Spark of Light (2004), Taking Forever (2010). De to første var i mine ører ikke noe særlig bra, men Taking Forever var en stor opptur og ei bra skive. Nå med syv års hvile og tid til å snekre musikk, er det å håpe at Home er et slitesterkt og lekkert stykke musikalsk håndverk.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*