Newsfeed

Glasswing: God flyt!

Glasswing - Univariate

Det er åpenbart en eller annen tiltrekking fra progband mot ordet Glass. Det kan vi lette spore i låttitler, men også i albumtitler og i bandtitler. Siste oppdagelse fra meg hva gjelder bandnavn med Glass er Glasswing. Det er et femhodet band som i juni slapp sitt debutalbum Univariate. Det er ei skive som har snurret mye hos meg den siste tiden, og som jeg virkelig liker å ta frem på nytt og på nytt. Årsaken er at skiva er så frodig, dynamisk og variert samtidig som den ikke virker sprikende og ufokusert. Det er det slett ikke alle band som får til. En metafor hva gjelder Glasswing kan hentes fra alpinsporten. De beste binder svingbuene sammen så det blir god flyt. Glasswing binder de musikalske svinebuene sammen og får flyt, og kommer opp med et rimelig variert uttrykk som svært ofte fungere veldig bra.

Glasswing henter inspirasjon og influenser fra metal, psykedelisk musikk, indie, prog og spennende elektroniske lydlandskaper, og byr på en leveranse av musikk som nok vil være en finfin følelsesmessig opplevelse for mange av lytterne. Litt growl vokal her og der frisker opp, og tidvis er det virkelig hardtslående og svært energisk for så å roe helt ned om bandet finner det opportunt der og da! Glasswing ble «født» for fire år siden, og da kalte de seg Jivån. Akkurat det navnet var ikke mitt førstevalg om jeg skulle velge bandnavn noen gang!

Medlemmene i Jivån var venner fra high school, og snart var de i full gang med å meisle ut de første låtene. Låter som bare måtte ut til publikum, og derfor var veien kort til innspillingslokalet og konserter. Lokalt vil si i Erie by og i området rundt den store innsjøen Erie. De tradisjonelle skiftene av musikere inntraff simultant med skifte av bandnavn til Glasswing. Med ny rytmeseksjon på plass var tiden inne for å ta en tur i studio å spille inn debuten. En debut som altså heter Univariate, og som virkelig byr på mye bra, men renvokalen er en sjelden gang ikke så bra som jeg kunne ønske. Univariate er den enkleste form for statistisk analyse om noen skulle lure på hva det ordet betyr?!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*