Newsfeed

Heterochrome: Fra Chaotic Waves Studio

Heterochrome - Melancholia

Et prog metal band som er frontet av en kvinne og som kommer fra Theran er neppe så veldig vanlig? Likefull så er Heterochrome nettopp det. Myndighetene i Iran er vel alt annet enn tolerant mot metal musikk, og derfor risikerer faktisk musikerne i Heterochrome dødsstraff for å spille sin musikk. Det forhindret de ikke fra å få ut sin debut Melacholia for noen uker siden. Den skiva har sine aggressive utbrudd, men for dynamikk sin skyld roligere stunder. For å unngå represalier så finnes det ingen bilder av kvintetten som for øvrig har holdt sammen siden 2014 da Mohammadreza og Mida møttes. Det vedlagte bildet er derfor av bandnavn og album titel. Jeg finner det litt fornøyelig at skiva er spilt inn i Chaotic Waves Studio i Theran.

Heterochrome er oversatt til norsk heterokromi, som også heter irisheterokromi er en medisinsk tilstand som innebærer at en person har ulik farge på øynene (fullstendig heterokromi) eller innslag av en annen øyenfarge i samme iris (partiell eller sektoriell heterokromi).

Lenke:
Facebook
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*