Newsfeed

Ring Van Möbius: Sær 70 talls prog.

Ring Van Möbius -  Past The Evening Sun

Fra Karmøy poppet det nylig frem et for meg nytt norsk progband som kaller seg Ring Van Möbius. Trioen sier uten å nøle at de spiller prog rock som det ble gjort i 1971, og at det er en retro musikk de byr på. Om ikke så lenge slippes debuten Past The Evening Sun, og der er det mye bruk av mellotron, Hammondorgel, Fender Rhodes og andre keyboards. Slikt kan sikkert irritere enkelte, men de kan jo bare styre klar av musikken, mens vi som liker slikt kan hygge oss med alle tangentinstrumentene. Noen video har de enda ikke klart å legge ut på You Tube!

Det er for øvrig Thor Erik Helgesen som trakterer alle tangentinstrumentene. Han beskriver det kommende albumet som, en schizofren fremstilling av dagens samfunn og tilværelse! Helgesen kommer også med et løfte i form av at skiva innehar, «Klangen av sær 70-talls prog på alle plan!» Det høres spennende ut i mine ører, mens det til de grader kan skremme andre!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*