Newsfeed

Violent Attitude If Noticed: The 3rd Chapter

Violent Attitude If Noticed - Ourselves and Otherwise

Som overskriften indikerer er det tredje kapittel i den brasilianske albumkatalogen som kommer. I begynnelsen av august slippes skiva Ourselves And Otherwise. Violent Attitude If Noticed forkortes ofte til VAIN, og spiller som oftest en melodiøs eklektisk prog med indie elementer. Selv hevder bandet at de spiller art postprog, men viktigst er det at musikken er variert og bra, og spekket med elementer fra utallige sjangrer. Årsaken til det er at musikerne kommer fra vidt forskjellig musikkmiljøer. Derfor kan det tidvis høres influenser fra jazz, prog, bossa nova, blues, post punk, hardrock, new wave, art rock og electronica. Slikt kan om det brukes med kløkt og subtilitet gi musikken kulør og nerve.

For ni år siden i storbyen São Paulo ble Violent Attitude If Noticed startet opp, og en aktiv konsertvirksomhet har bidratt sterkt til at trioen er et band med stor fanbase. De tre musikerne har sin egen tapning av musikk og bruker diverse virkemidler for å oppnå dette. Kontraster brukes det mye av, og rolige partier sklir sømløst inn i rå eruptive utbrudd. Forvrengte gitarlinjer og rene gitarlinjer, trommemaskiner, akustiske gitarer.  Ambiente lydlandskaper, støyende bakgrunnslyder, lag på lag av musikk og rikholdige teksturer er noen av midlene VAIN bruker for å få frem sitt sound.

Brasilianerne er inspirert av masse forskjellig som dette, Tool, Killing Joke, New Model Army, Marillion, Fish, The Clash, Violeta de Outono, P.I.L., Porcupine Tree, Death By Visitation Of God, Nick Cave, The Damned, Porcupine Tree, Godflesh, Edgar Allan Poe, Clive Barker, Neil Gaiman, Oscar Wilde …

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*