Newsfeed

Charming Timur: Musikalsk flykrasj

Charming Timur – Focused Raised

Fra Helsinki kommer Charming Timur som har et enormt sound. Når en får høre at det er et en person prosjekt så er det noe overraskende. Mannen bak Charming Timur er Santeri Lohi, og han gjør absolutt alt herunder komponering og produsering av musikken. En musikk som er ekstrem og unik, og ofte desperat og ødslig. Likevel så klarer ofte Lohi å vri de mest horrible lydlandskapende til noe fascinerende og fengslende. Det kan lyttes til på skiva Focused Rage som nylig ble sluppet.

I soundet finnes masse barmhjertige lydvegger som er pumpet full av kaos og forvirring fra gitarer, effekter og intens vokal. Charming Timur fanger essensen i den mørke siden av metal på sin særegne måte. Definitivt ikke musikk for alle, men musikk som har særpreg og egenart i store mengder.  Charming Timur beskriver seg selv som et enmanns musikalsk flykrasj som ikke begrenser seg til noen spesifikk sjanger. Likevel så dreier det seg om moderne metal, nu metal og diverse sjangre med ordet post først.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*