Newsfeed

Tchornobog: Indre demoner

Tchornobog- Tchornobog

I mai slapp bandet Tchornobog fra Ukraina skiva Mother Cetacean, og allerede 3 måneder etter kommer det ei skive til som forøvrig er selvtitulert. Den skiva har bare fire låter og den korteste er på over 12 minutter. Lange låter er tydeligvis noe for Tchornobog som kun består av Markov Soroka. På den nyeste skiva har Soroka fått ekstern hjelp av musikere fra Svartidauði og Esoteric. Soroka er for øvrig kjent fra band som Aureole og Slow. Musikken er så mangesidig at det er tilnærmet umulig å beskrive den, men det er en særpreget og høyst original musikk. Psykedelisk death metal og avant garde doom er en mulig beskrivelse.

Den nye skiva tok det syv år å lage, og det trengtes for å utarbeide de ulike metaforene om religion, psykiske lidelser og diverse hallusinasjoner og tonsette på typisk og grundig Tchornobog vis. Tchornobog har forøvrig nedkommet med syv skiver siden 2014! Formålet med årets skive er å forstå selvet og finne meningen med livet og et dykk inn i de med alvorlige sykdommer og et skråblikk på enkelte religioners bruk av døden som skremselspropagandaen. Noe sånt kort sagt. Med slikt bakgrunnsteppe kan det jo ikke akkurat passe med soft og strukturert musikk.

Derfor bruker Tchornobog hele spekteret av ekstrem musikk. Fra Black metal til death metal til funeral metal, og med en psykedelisk krydring. En fyldig sonisk palett hører også med, og instrumenter som saksofon, trompet, diverse bjeller, grand piano, cello osv. brukes til å skape et meget spesielt sound. Skiva Tchornobog er Soroka sin måte å få en viss kontroll med sine indre demoner, og alle burde ha sin egen Tchornobog sier han også. Magnús Skúlason fra Svartidauði bidrar med dundrende og dedikert tromming, mens Greg Chandler fra Esoteric kommer med dyp growl vokal på et par av låtene

Jeg tar med en ytring fra en som virkelig liker Tchornobog, «Extremely intense, mesmerizing, painful, sick, disgusting, disturbing, tormenting, EPIC, brilliant, & beautiful!! Tchornobog is undoubtedly one HELL of a masterpiece!! That first track, oh wow..seriously became physically ill, I mean not just the song itself, but the ending of it, just pure, sickening brilliance!! The entire album is a painful, but unique journey until the very end!! And, after listening to it, it’s almost like you can’t believe what all you’ve just heard..LOVE this»!!

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*