Newsfeed

Kaipa: Full av adrenalin!

Kaipa - Children Of The Sounds

Det svenske bandet Kaipa startet opp så langt tilbake som i 1975, og da bestod bandet av blant annet av kjente musikere som Roine Stolt og Hans Lundin. Frem til 1982 kom det fem album, og så kom 20 års inaktivitet. I 2002 fyrte Lundin opp igjen Kaiparaketten, og da med uhyre dyktige musikere som Patrik Lundström og Morgan Ågren. Med tiden har «nye» Kaipa sluppet syv album, og superbassisten Jonas Reingold er kommet med i bandet. Nå har svenskene annonsert ny skive Children Of Sounds som slippes 22 september. Den skiva har med gjestemusikeren og fiolinisten Elin Rubinsztein, og består av kun fem låter. Den korteste er på syv minutter og den lengste på over sytten minutter. Slike lange låter er jo ofte og finne innen prog, og Kaipa står da også for en leveranse av symfonisk prog.

Lundin forteller at han i 2014 etter den svært vellykkede skiva det året var så full av energi og adrenalin at han ivret etter å lage ny musikk. Mye av årsaken til denne energien var en konsert med Morgan Ågren sitt band «Mats & Morgan Band». Morgenen etter konserten våknet Lundin opp med en bevissthet smekkfull med gigantiske groove. Han bare måtte komponere og overføre noe av den inspirasjonen som Ågren og medmusikerne hadde fylt han med. Han fikk i tillegg inspirasjon fra en sykkeltur om sommeren i den vakre naturen rundt Uppsala.

Lundin formelig følte at det var som om notene spratt opp fra de bølgende landskapet han passerte, og ordene falt som regndråper fra den klare himmelen! Dermed hadde han plutselig funnet nøkkelen til å åpne opp alle disse ideene som hadde vært slumrende i tankene og underbevisstheten en god stund. All skjønnheten og den vidunderlige inspirasjonen fra naturen og nevnte konsert fikk Lundin til å komponere fem lange låter den høsten.

Den aldri tause musikalske jungeltelegrafen forteller at den nye skiva er så musikalsk fargerik som selv den mest svorne Kaipa tilhenger kan drømme om! Spesielt den lange låten «On The Edge Of New Horizon» og den noe kortere « What`s Behind The Fields» er to meget kreative og vel formulerte låter. De er tro mot sjangeren sin essens og med positiv energi og kunstnerisk glans som nok vil glede de fleste progheads.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6718 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*