Newsfeed

Darkwaters End: Robust blanding

  Darkwaters End – Submersion

Philadelphia er hjembyen til kvintetten Darkwaters End som 7 oktober slipper skiva Submersion. Det er ei skive med death metal som er progressivt drenert. Musikken er rimelig teknisk legert uten noen gang å bli så ekstreme som Meshuggah og svenskene sine avanserte rytmemønstre og oddetallstaktarter, taktforskyvninger og ikke minst polymetrikk og polyrytmikk. Amerikanerne velger heller å å utforske diverse andre metal sjangere, men med hovedfokus på death metal.

Darkwaters End har en eklektisk tilnærming til musikken sin og låter kledelig dynamisk og det er en snert i musikken som tiltaler meg. Tiltalende og triggende er alterneringen mellom det vakre og det skremmende. Å utforske metal fra alle mulige vinkler er i min verden en god ide, og det at innen en låt kan det være aggressivt, fredelig, brutalt og vakkert i skjønn forening og med sømløse overganger liker jeg. Inspirasjon fra band som The Contortionist og Between The Buried And Me banet vei for bandet til å inkorporere atypiske melodier og tidvis gi en robust blanding av progressivt metall. Darkwaters End bør være for de som liker band som Between The Buried And Me, Converge og The Dillinger Escape Plan.
Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6718 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*