Newsfeed

Travelin Jack: Samtidskalibrert

Travelin Jack - Commencing Countdown

Det er ikke mulig å lage rock fra et designerbord. De må komme innefra og engasjementet må være tilnærmet altoppslukende og det må være autentisk og overbevisende. Ordene tilhører Flo «The» Fly Kraemer. Han er gitarist i Travelin Jack som kommer med skiva Commencing Countdown tidlig i september. Bandet  er svært entusiastiske over sin siste skive, og sier, «We do what we believe in and what we enjoy most». «We don’t care what other people think about us, whether we rub them the wrong way or polarise». Ganske så lidenskapelig opptatt av musikken sin er så absolutt kvartetten fra Tyskland sin hovedstad.

Den lidenskapen har brent siden sommeren 2013 da Travlin Jack ble til. Med tiden har bandet utviklet seg til et av Tyskland sin mest uvanlige rock aktører, og her er vokalen og opptreden til Alia Spaceface sentral. Travlin Jack har også klart å bli kjent utenfor Tyskland sine grenser, og noe av årsaken kan være visse fellestrekk med storheter som Thin Lizzy, Rush, Scorpions og Deep Purple. Likevel så er den varme analoge produksjonen på den nye skiva både moderne og samtidskalibrert. Bandet sine musikere sier da også at det ikke er noe retro i musikken deres, de foretrekker bare soundet fra den æraen da musikken var kledelig og triggende ond!

Kun låten Cold Blood som er en rifftung låt minner om bandet sin debutskive New Haven fra 2015. Låter som Galactic Blue viser et band som har utviklet seg, og har utviklet en forkjærlighet for å utforske og eksperimentere. Til og med en ballade er det blitt plass til på Commencing Countdown i form av What Have I Done. Den låten var bare løselig planlagt når bandet kom i studio, men så ble den i plenum utviklet og ferdigstilt av bandet sammen.

Slikt gir eierskap til låtene, og er uten unntak med på teambygging. Som eller i verden må folk samhandle best mulig for å lykkes. Det er åpenbart at musikerne i Travlin Jack både samhandler og trives sammen! Det har ført til ei skive hvor det nye materialet er noe saktere enn på debuten. I tillegg er det mer groove, variasjon og sug og dynamikk i musikken. Time for eksempel er en låt som begynner pent og pyntelig men som ender opp med en energisk finale.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*