Newsfeed

Premiata Forneria Marconi: Emosjonelle tatoveringer

Premiata Forneria Marconi - Emotional Tattoos

Storia Di Un Minuto kom 1972, Per Un Amico kom samme år, og året etter kom Photos Of Ghosts. De skivene regnes som klassikere i dag, og bidro til at Premiata Forneria Marconi ble et etablert band. Premiata Forneria Marconi er kanskje det mest kjente bandet fra den ofte særegne første bølgen av italienske progband. En bølge som utmerket seg med en lyrisk, romantisk og delikat musikk full av finesse. Melodisk og instrumentell rikdom gikk hånd i hånd med delikat komposisjoner og arrangementer. Etter de tre første skivene kom det fire til som holdt mål, men etter det har det vært til dels variert kvalitet.

Så langt er det kommet 18 skiver fra italienerne, og sist ut var PFM In Classic – Da Mozart a Celebration fra 2013. Nylig signerte Premiata Forneria Marconi for den velkjente labelen InsideOutMusic. Det samarbeidet vil avstedkomme ny skive Emotional Tattoos sent i oktober. Jeg tror at dette kan være et samarbeid som kan gi Premiata Forneria Marconi en ny start og avstedkomme spennende og bra musikk. Det er jeg ikke alene om, og bandet sin vokalist og trommeslager sier dette,

«We are delighted to be a part of the InsideOutMusic family! We have created a powerful record that will bring the sound and creative energy of PFM all over the world». Bandet sin bassist Patrick Djivas er også henrrykt, «I am very excited to sign with such an important record company. I’m looking forward to the opportunity of playing our new songs for our audience all over the world».

Store forventninger altså. De to forrige skivene til PFM var rimelig eksperimentelle, men ikke triggende for meg. På Emotional Tattoos er det tilbake til røttene og de kjente varemerkene til bandet, men musikken er fornuftig nok krydret med et moderne touch slik at retropreget ikke tar overhånd. Albumets sound er ment til å være energisk, fantasifull og omfavnende, og inviterer alle lyttere til å synke inn de musikalske fasetter og historier som utspiller seg. Dette er ikke bare låter,  det er emosjonelle tatoveringer du kan føle på huden din, proklameres detuten å nøle.

‘Emosjonelle Tatoveringer’ finner sin inspirasjon i en medfølende og bred titt på predikamentet til vår planet og menneskehet, samt på forholdet mellom musikk og drømmer. Albumets lyd er energisk, fantasifull og omfavnende, og inviterer alle lyttere til å synke i sine musikalske fasetter og historier. Dette er ikke bare sanger, disse er emosjonelle tatoveringer du kan føle på huden din. PFM er en septett med to tangentspillere og en fiolinist, Alessandro Scaglione spiller keyboards, Hammond orgel og Moog, mens Lucio Fabbri spillet fiolin.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Premiata Forneria Marconi: Coverkunst som veggmaleri! - Permafrost.today

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*