Newsfeed

Foxholes: Rastløse og eksperimentelle

Foxholes – Sci-Fox

Et revehi har jeg faktisk aldri sett i virkeligheten, men på film har jeg selvsagt sett dette fascinerende naturfenomenet. I virkeligheten er det derimot et band fra Barcelona som kaller seg Foxholes. I dag så slipper de sitt syvende album, og den skiva har de kalt Sci-Fox. Katalanerne har holdt på som band siden 2006, og slipper et nytt album nesten hvert år. De sier selv at de spiller nesten alle stilarter og er å betrakte som ganske så eksperimentelle. I tillegg så er de rastløse, og elsker å ha prosjekter som det å tilvirke nye skiver jo er.

Jonah Luke, Ángel Millán & Max Moritz heter musikerne, og førstnevnte har vært med på hele ferden. En ferd hvor debutskiva kom i 2009, og hvor det i høy grad tas i bruk alle de muligheter som moderne elektronikk gjør mulig som et supplement til fysiske instrumenter. Foxholes sin styrke og for enkelte lyttere en svakhet, er at de er uklassifiserbare. Sjangerakrobatikk er nok et passende ord. Det er elementer av prog i Foxholes sin musikk, men også new wave og alternativ rock med mer. Jeg synes at spanjolene rimelig ofte klarer å sy alle de forskjellige elementene sammen på en naturlig og troverdig måte uten å gå på akkord med selv.

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6687 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*