Newsfeed

Tusmørke: Barneplate med kvalitetsmusikk?

Tusmørke: Bydyra

Et halvt år etter det supre albumet Hinsides kommer Tusmørke med ny skive! Denne gang heter skiva Bydyra, og musikken er rettet mot barn, men selvsagt er det ikke ulovlig for voksne å høre på skiva! Tusmørke har faktisk holdt konserter hvor publikum har bestått av flest barn. Bydyra er egentlig to små musikaler skrevet spesifikt for en barneskole i Oslo, og vil passe for barn fra vel fem år og eldre. Skiva har en variert meny av lyrikk herunder global oppvarming og god og dårlig magi.

De som ønsker barn eller barnebarn skal få høre denne musikken kan oppsøke platebutikken Big Dipper i Oslo i morgen. Der holder Tusmørke en barnekonsert under en minifestival. Jeg har ikke hørt noe fra Bydyra, og det er følgelig ikke lagt ut noe på You Tube. Det er likevel rimelig å anta at Tusmørke serverer en variert, gjennomarbeidet og kreativ musikk tilpasset barn.

Coveret til skiva er ved den legendariske norske artisten og illustratøren av sci-fi og fantasy bøker, Thore Hansen. Som alltid gjør Hansen er super jobb. En liten digresjon er det at på Hinsides skiva så kom Tusmørke med en hyllest til Gullars som var en kjær barne-tv figur på 80 tallet. Gullars bodde i en fiolinkasse, var kjent for å være masete og si ting uten å tenke seg om.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*