Newsfeed

Himmellegeme: Tidløst sound?!

Himmellegeme - Myth Of Earth

Et himmellegeme indikerer til vanlig noe som svever rundt i rommet, men er også navnet på et nytt band fra Bergen. De har et passende navn da de kommer fra de mørke skygger innen Bergen sitt undergrunnsmiljø innen psykedelisk musikk. Psykedelisk musikk er jo ofte nært bundet opp mot spacerock og outer space hvor det er flust med himmellegemer. Debutskiva til sekstetten kommer 6 oktober, og heter Myth Of Earth. Igjen en passende tittel for et band som forsøker å skape et tidløst og utenomjordisk sound. Passende er det ikke at bandet ikke har noen You Tube video, så dette klippet får duge.

Bergensernes musikk er som tidligere nevnt influert av psykedelisk musikk, men også atmosfærisk prog er noe sekstetten er inspirert av. Bandet byr på hard riffing, melankolsk lyrikk på både norsk og engelsk som skildrer tidligere hendelser i livene deres, men også historier hentet fra andres liv. Melodiene deres betegnes som «chilling melodies». Så avslappende har neppe de siste årene vært for musikerne i Himmellegeme da de har utforsket forskjellige sound og finpusset og jobbet med debutskiva. Det er likevel rimelig grunn til å anta at sekstetten har hatt mye musikalsk hygge og spenning på veien mot å få sluppet debuten. Det å få ut den første musikken er stort for de fleste seriøse musikere normalt sett.

Skiva er produsert i Broen Studios som normalt skal ha fasiliteter og utstyr og kompetanse til å komme opp med en skikkelig bra produksjon. I mine ører så klinger skiva bra, og produsenten Anders Bjelland har igjen bevist at han kan sine saker. Bjelland har blant annet jobbet med Electric Eye og Hypertext, og betegnes av enkelt som en sonisk trollmann. Trollmenn er neppe musikerne i Himmellegeme! Likevel så levere de ei debutskivede som foreløpig etter noen gangers lytting, fremstår som spennende, mørk, atmosfærisk og som universal psykedelisk rock.

Presseskrivet mener at Myth Of Earth gjerne kan være noe for fans av artister som Sigur Rós, Pink Floyd, Seigmen, Jeff Buckley, Radiohead og Queens Of The Stone Age. I tillegg så betegnes musikken til Himmelllegeme som «bitter sweet»! I løpet av året vil sekstetten ha en Norges turne sammen med et annet band fra Bergen, Vulture Industri. Det kan utmerket vel være en triggende konsertkombi som mange vil ha glede av?

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*