Newsfeed

Von Hertzen Brothers: Adrenalinkick?

Von Hertzen Brothers - War Is Over 

Pyromaner eller ildspåsettere er skremmende saker, men heldigvis er det sjeldent vi hører om dem. Langt hyggeligere er musikken til bandet Von Hertzen Brothers og nylig slapp de videoen Arsonist som jo oversatt til norsk betyr ildspåsetter. Hvorvidt denne låten setter fyr på gamle og nye fans og gir de adrenalinkick gjenstår å se? Låten vil også være med på skiva som slippes 3 november og som heter The War Is Over. Det er bandet sin skive nummer syv, og jeg har fulgt bandet siden 2006. Da kom finnenes andre skive Aproach, og det var musikk jeg fikk sansen for med all sin energi, friskhet, gode melodier og melodiøsitet.  

Frontmann i bandet, Mikko Von Hertzen sier at bandet har tatt en lengre pause siden forrige skive for å trimme de musikalske ideene slik at de grodde og slo ut i full blomst. Von Hertzen sier videre at, The War Is Over er ei skive med en bukett låter som er rimelig forskjellige, og at de er stolt over det de leverer. «Det er en ny friskhet og energi på skiva sier Von Hertzen ubeskjedent. Mikko Von Hertzen har for øvrig en fortid i finske band som Egotrippi og Lemanator. På slutten av 90 tallet slo han seg sammen med brødrene sine og dannet Von Hertzen Brothers. Kie Von Hertzen kom fra bandet Don Huonot, mens Jonne Von Hertzen kom fra Tervomaa.

Med til historien hører det at Mikko Von Hertzen før han og brødrene slo seg sammen reiste til India for å leve et svært enkelt liv. Litt bohem altså! Her fikk han inspirasjon til å utfolde og utfordre sine kompositorisk og musikalske evner. Det har vært et smart trekk kan det virke som, og om jeg blir borte en stund så er jeg i India for å hente inspirasjon!!!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*