Newsfeed

Ocular Panther: Lydspor fra sinnet til Salvador Dali!

Ocular Panther – Insistences

Det er mange legender og vandrehistorier, og hvor mye de er basert på virkeligheten er svært varierende. Ocular Panther er en av de eldste mytene, men rimelig ukjent, og finnes over mye av verden. Panterne er ifølge legenden i stand til ved øyekontakt å hypnotisere sinnet til mennesker og terrorisere sjelen deres! I tillegg er Ocular Panther et band fra New York som gjør alt annet enn å terrorisere lytterne. Midt i september slapp bandet sin fjerde skive Insistence, men noen video fra den har de enda ikke klart å legge ut. 

På Insistence blander de sjangere og musikk fra forskjellige tidsepoker villig vekk. De kommer opp med en elektronisk musikk smaksatt med prog og psykedelisk musikk. Ofte er det med velklingende hooks og varierte grooves, og faktisk dansbart men også mulig å lytte til , og det er ikke en vanlig kombinasjon. Årsaken er et drivende bra samspill og ekte spilleglede. Det er mye bruk av elektronikk i Ocular Panther sin musikk, men det er også aggresjon, humor og masse vilje til å la de sprøeste innfallene få fritt spillerom. Jeg så en som beskrev musikken som et lydspor fra sinnet til Salvador Dali!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*