Newsfeed

Trojan Horse: The Buzzer, UVB-76

Trojan Horse - Fukushima Surfer Boys

Innen data er en Trojansk Horse ikke noe greit å få, da skadene er uforutsigbar og  som regel omfattende. Bandet Trojan Horse er også uforutsigbare, men også rimelig sprø og ofte støyende. Selv beskriver bandet musikken sin slik, «forestill deg den franske revolusjonen og giljotinen som jobber på høygir live på scenen til et soundtrack av Yes, King Crimson, Black Sabbath, Black Flag, QOTSA, Blur, Supergrass, XTC, Futureheads, Converge og Mastodon. Noe av dette kan høres på skiva Fukushima Surfer Boys som slippes 13 oktober. Noen video er det ikke på You Tube enda, så denne får duge.

Manchesterbandet lager musikk med tempo og rytmer som er organisert slik at det er hørbar støy som faktisk likner på sanger! De byr også på en merkverdig blanding av punk og prog, og virkelig elsker å eksperimentere og å lage musikk som er basert på de villeste innfall og stunts. Den nye skiva består av 16 låter hvor bandet inkorporer enda flere elektroniske virkemidler, og det fører til en sonisk villskap. Dette besørger ikke minst produsenten Danny The Red som også har vært med på bandet sine andre skiver.

Trojan Horse er inspirert av artister som Flying Lotus, Thundercat, The Wickerman og Karlheinz Stockhausen. I tillegg så nevnes den russiske kortbølgesenderen UVB-76, også kalt the Buzzer, som en viktig kilde og inspirasjon til å meisle ut musikken til Trojan Horse. UVB-76 sendte på 4625 khz frekvensen en kort monoton buzz tone bare avbrutt av en antakeligvis russisk stemme av og til. UBV-76 begynte å sende i 1973, og er mytisk da formålet med sendingen aldri har kommet frem, og hvem som sendte heller ikke er klart!

Det var mye utenomsnakk, så derfor tilbake til skiva Fukushima Surfer Boys. Musikerne i bandet fremstår som nokså eksentriske, men de er seriøse musikere også. Det kan lett bekreftes ved å se på hvilke gjesteartister som spiller på den nye skiva. Jimi Goodwin (Doves), Kavus Torabi (Knifeworld/Gong/Guapo/Cardiacs) og Pete Trewavas (Marillion).

«International Cassette Store Day»

Simulant med at Fukushima Surfer Boys gis ut på CD vil den også komme ut på kassett, og det på International Cassette Store Day. At det fantes en slik dag ante jeg ikke! Musikerne i Trojan Horse sier at de lyttet mye til band som King Crimson, Jethro Tull og Yes på LP i sin tid, men skrek og sparket seg gjennom de påfølgende tiårene! I tillegg så sier bandet med glimt i øyet at når de selv skulle lage musikk så kuttet bandet ut de 20 minutter lange keyboardssoloene. Fokuset var og er på musikalsk glede og å lage en sjanger med snøball effekt, og inntil de lander så forme denne pakken av støy til vakker og triggende musikk. Ikke akkurat beskjedne de fire Manchester karene!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6715 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*