Newsfeed

Enslaved: Reboot

Enslaved - E

Bergensbandet Enslaved slapp i dag sin fjortende skive, og den kaller de enkelt og greit E. Den skiva viser at Enslaved fortsatt evner å utvikle seg og tenke nytt og levere kreativ og frisk musikk. Selv kaller bandet musikken sin for ekstrem metal med en melodisk progressiv helning. Viktigst er det at det låter bra, og det gjør det i all sin sjangerløse prakt. Skiva har en uventet miks av extreme metal, prog og shoegaze! De åtte låtene klokker inn på mer enn timen, og gitaristen Ivar Bjørnson stått for komponeringen, og lyrikken sammen med vokalist og bassist Grutle Kjellson.

Ny i Enslaved er Håkon Vinje som spiller keyboards og synger og som har meldt overgang fra bandet Seven Impale. Han høres på låten The River`s Mouth og der kommer han opp med noen herlig sprø space rock elementer. Han gjør en fantastisk jobb med det psykedeliske som gir den ellers så harde låten ytterlige merverdi. Bathory møter Hawkwind på slutten av den energiske låten. Åpningslåten Storm Son er episk og fascinerende og gir mer enn et hint om hva som er i vente utover på E.

Soundet på E er mektig og ofte eksperiementelt, og de majestetisk låtene og episk lydlandskapene er det flust med og det kontrasteres snedig og lekkert av grovkornede black metal utbrudd. Grutle Kjellson var ekstra spent på hvordan E ville låte når skiva var ferdig. Med ny besetning så var plutselig dynamikken i Enslaved forandret og en slags «reboot» eller omstart var aktuell, men det gikk bra sier Kjellson. Tiden i studio var storartet og det ble frisk og vital musikk som han håper publikum vil nyte. E er mastret og mikset i anerkjente Fascination Street Studios av Jens Bogren, og han gjør aldri noe halvveis, bare pur eleganse og dyktighet. Hvorfor skiva heter E:

 

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*