Newsfeed

Isproject: Duo, trio og band gig

Isproject – The Archinauts

Duoen Ivan Santovito og Ilenia Salvemini er de to musikerne som er helt sentrale i bandet Isproject som slapper sin debutplate The Archinaut helt mot slutten av september. Ilenia og Ivan er unge musikere og byr på en post prog med mye variasjon som for eksempel kan høres på den flotte låten Between The Light And The Stone. På tross av så mange forskjellige sjangere som utforskes så er låten smidd sammen slik at det høres naturlig ut, og låten flyter virkelig bra av sted. Det var for øvrig velkjente Fabio Zuffanti som oppdaget Isproject og så talentet de hadde, Zuffanti har vært prosjektleder under innspillingen av The Arcinaut.

Isproject har holdt på siden 2013, og det å få ut debutskiva var sikkert en lettelse og stort for de unge talentfulle italienerne. På scenen opptrer Isproject med tre alternative bestminger. Som duo gig med Ivan Santovito og Ilenia Salvemini , som trio gig med en ekstra gitarist eller keyboards spiller, og som band gig med opptil fire ekstra musikere. I studio og som band gig er det musikerne Giovanni Pastorino, Simone Amodeo, Paolo Tixi og Martin Grice fra Z-band som bidrar. The Archinaut er et konseptalbum som også omfatter poesi, fotografi og arkitektur som er ment å bygge opp under og forsterke det musikalske.

Skiva er symfonisk og med rike pianoteksturer, rikelig med instrumentale seksjoner herunder saksofon, og mye vakker snacks fra for eksempel svevede gitarlinjer. Noen røffere partier skaper dynamikk og tiltrengt snert som en kontrast til alt det vakre. At Isproject «låner» litt her og der fra mer erfarne artister er ok så lenge duoen definitivt forsøker å bruke dette som inspirasjon og ikke kloner det. Elementer fra Riverside og neoprogverden kan høres her og der. Isproject har nok en del å gå på selv om de er talentfulle. Om de er ydmyke fremover og har vilje til å ytterlige utvikle seg vil de neste skive kunne bli enda bedre.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6687 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*