Newsfeed

Amplified Memory: Drømmer og virklighet

Amplified Memory – Vas Hermeticum

Et forsterket minne kan vi vel noen og enhver oppleve om hendelsene gjør nok inntrykk på oss? Det er også et tysk melodisk death metal band som har valgt å fokusere  på forsterket minne da de kaller seg Amplified Memory. For kort tid siden ga de ut skiva Vas Hermeticum som var bandet sin andre etter debuten for fire år siden. Det nye albumet har vært lenge i støpen, og Münchenbandet har jobbet hardt for å ferdigstille musikken. Også lyrikken er det lagt ned mye arbeid i, og skiva er da også et konseptalbum. Plottet går på det filosofisk aspekt ved drømmer og virkelighet, samt nær-døden-opplevelser, hallusinasjoner selvoppfattelse og liknende.

Låtene har mye innlevelse og varierte stemninger, og de er ofte energisk og komplekse og varierte og vakre og kontrastfylte. Vakker stemningsfull musikk som alternerer med growl vokal høres ofte bra ut i mine ører om det utføres med kløkt og stil. Det klarer sekstetten fra Munchen. Siden oppstarten i 2008 som et melodisk death metal band har tyskerne virkelig lagt seg i selen som det så prosaisk og noe snålt heter. De har arbeidet med å utvikle sitt eget sound, og Vas Hermeticum viser at band som har særpreg.

Debuten The Spinning Wheel var drenert i Gothenburg death metal, så har de i årene etter utvidet utrykket ved å integrere nye elementer inn i musikken sin. Utallige elementer hentet fra prog metal, doom metal og black metal uten å gå på akkord med sine opprinnelig styrker som duogitarer, kraftfull growl vokal, vakre melodilinjer, atmosfærisk keyboards riff med sting og tæl. Til sammen så kommer bandet opp med en ganske så spennende miks av metal sjangere hvor 90 tallets melodiske death metal alltid ligger i bunn.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*