Newsfeed

Silhouette: Lydmatter fra keys

Silhouette – The World Is Flat And Other Alternative Facts

En gang for utallige år siden var det opplest og vedtatt at jorden var flat som ei pannekake. Den antakelsen ble jo etter en stund grundig motbevist, men bandet Silhouette fra Nederland fant å ville kalle sin nye skiva The World Is Flat And Other Alternative Facts. Skiva kom i slutten av september, og er nok bandet fra treskolandet sitt ypperste arbeid til nå. Utrechtbandet spiller neoprog, og årets skive  er nummer fem i kronologien. Silhouette spiller en musikk som ikke er så helt ulikt landsmennene i Knight Area og Sky Architecht.

Det er heller ikke til å unngå at når jeg hører musikken til Silhouette så går tankene til engelske IQ og deres ofte massive lydmatter fra diverse keyboards. Gjesteartistene er mange og de spiller fiolin og diverse blåsere på en utmerket måte. Det gjør musikken mer spenstig og arrangementene får flere muligheter og variasjon. «Six Feet Underground» er en fin melodisk symfonisk låt, men rocker også til tider slik at det blir tiltrengte mothaker og «guts». De som liker velspilt keyboards dominert prog og neoprog vil nok kunne finne mangt og meget på The World Is Flat And Other Alternative Facts å kose seg med.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (5238 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*