Newsfeed

Major Denial: Musikk fra der Akropolis troner

Major Denial - Duchess Of Sufferings

Fra Athen kommer bandet Major Denial som spiller prog metal av den melodiøse slaget. De er snart klar for å slippe debutskive Duchess Of Sufferings og en forsmak på hva vi har i vente kan høres nå med låten Immortality. Immortality betyr jo udødelig, og det er vel ikke spesielt sannsynlig at den greske kvartetten blir udødeliggjorte rent musikalsk noen gang. Det er det jo svært få musikere forunt å bli.

Bandet ble til i 2013 ved at gitaristene Nektarios Ntagkas og Achhilleas Diamatis forent musikalsk kompetanse og lidenskap for musikk. En lidenskap for at musikken skal produseres så bra som mulig har også Major Denial sørget for. Mastring og miksing er foretatt av Daniel Cardoso fra Anathema og Anneke Van Giersbergen. Han har utallige ganger vist sin store kompetanse på dette feltet. Cover kunsten er også satt ut til dyktige aktører. Nihil som er en fransk kunstner som lever i Norge. Nihil har blant annet laget det fantasifulle coveret til Leprous sitt album Congratation. At grekerne henter i slik ekspertise vitner jo om et band som tar musikken sin på alvor.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*