Newsfeed

Pingvinorkestern: Postmoderne kammermusikk

Pingvinorkestern – Look, No Hands!

Noen band er bare annerledes enn andre, og det er ikke nødvendigvis er god ting. Det er jo mulig å tenke seg band som knapt kan spille på instrumentene sine eller at i iveren etter å lage noe originalt så blir det bare vas og det høres ikke bra ut. Pingvinorkesteret kan sine instrumenter, og i tillegg så spiller de på mange instrumenter og diverse originale instrumenter. Noen eksempler, vacuum cleaner, hammer &crowbar, hank drum, saw, bodhran, hammer and anvil og jews harp. Den nye skiva Look, No Hands! har en del relativt korte låter, men også noen som strekker seg opp mot 7 minutter.

Debutskiva Push fra 2014 fikk strålende mottakelse hos Progarchives, og musikken blir ansett som eklektisk prog. Progarchives gjør som oftest en strålende jobb, men enkelte musikere er ikke så imponert av hvordan de setter sjanger på bandene. Pingvinorkestern spiller en poporientert postmoderne kammermusikk som har humoristisk undertoner. Bandet er en kvintett, men på årets skive har de rikelig med gjestemusikere. De fleste av disse spiller en eller annen form for strengeinstrumenter.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*