Newsfeed

Amalgam Effect : Med trommer og moog

Amalgam Effect – As We Were

At amalgam har en effekt på oss er jo opplest og vedtatt og noe de fleste vet. At det er et band som heter Amalgam Effect er det nok ikke så mange som vet her i landet da de foreløpig vel ikke er så kjente utenfor Denver i Colerado og/eller i USA? I oktober i fjor kom debuten Time Of Departure, og vel et år etter kommer ny skive As We Were. Bandet omfavner prog fra 70 tallet og dets utøvere, men forsøker med egen vri å stake ut fremtiden for prog sjangeren. Det er jo ambisiøst!

Matt Spivack synger, spiller gitarer og spiller på fløyte, og fløyten hans er sentral i mange låter. Calvin Merseal har den noe uvanlige kombinasjonen trommer og moog, men gjør en utmerket jobb. På bass og bass synth finner vi Chris Childress som sammen med forannevnte Spivack var de som i 2011 dannet bandet. Et band som ikke er veldig nyskapende, men på et vis så har de et sound som skiller seg noe ut i mengden, og det er musikk jeg gjerne kan lytte til. Igjen et bevis på hvor utrolig mye ok musikk som finnes rundt forbi.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*