Newsfeed

Héli Andrea fra Mobius med nytt prosjekt

Olane er et nytt musikkprosjekt av Héli Andrea og Quentin Thomas, og illustrert av Vincent Fouquet (Above Chaos). Héli Andrea har en stund lekt seg med tanken om en mørk world musikk. Første låten fra Olane er nå klar, og det er 4 -5 repeterende noter og opp på der legger hun sin stemme uten føring og spontant og på første forsøk. Rett nok er bakgrunnsvokalen lagt på i ettertid. Resultatet er en enkel, suggererende, fascinerende ambient låt.

Olane skal være en tumleplass for det spontane og hvor det ikke er musikk som er bundet opp til noen stil, men med klare nikk i retning av det etniske, men ingen spesifikk etnisk retning. Dert vil i praksis si at neste låt kan bli med viking tematikk som kontekst. Andrea forteller at neste låt blir mer episk og med mer variasjon. Quentin Thomas er en ung talentfull musiker som lager filmmusikk og samarbeidet mellom han og Héli Andrea kan meget vel bli svært spennende.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*