Newsfeed

Armed Cloud: Marsjerer frem

Armed Cloud - Master Device & Slave Machines

Nijmegen er kjent for den fire dager lange Nijmegenmarsjen som avholdes i byen hvert år. Nå marsjerer også et band fra byen virkelig frem. Armed Cloud er aktuell med sin skive nummer to Master Device & Slave Machines. Det er ei skive med hva jeg vil kalle alternativ rock. Årsaken er at Armed Clouds har symfonisk rock i bunn, og så henter de elementer fra pop, prog og metal. Kvintetten har også en låtorientert tilnærming til musikken sin. Musikken er catchy, det groover kraftig, det er atmosfærisk, trommene er melodiske og vokalen er kraftfull og riffene er bra.

Nijmegenbandet har holdt på siden 2012, og har følgelig marsjert mer enn fire dager kan vi si litt tabloid. Inspirasjonskildene er mange, men de viktigste er Dream Theater, Queensrÿche, Rainbow, Iron Maiden, and Sonata Arctica. Sentrale i bandet er brødrene Van Der Veen, Wouter og Remco. De skriver låtene, og det vil jo alltid være svært viktig for et band med gode låter. Den nye skiva viser for øvrig et band som har skrudd opp sin evne til velkonstruerte og bra låter. Master Device & Slave Machines viser et band som har modnet på flere plan.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*