Newsfeed

Iain Jennings: Fra Mostly Autumn familen

Iain Jennings – The House

Jeg har alltid hatt sansen for Mostly Autumn, og det bandet har det jo vært innom en del musikere i løpet av den forholdvis lange karrieren. Flere av musikerne har hatt andre prosjekter, og lagd til dels glimrende musikk der også. Bryan Josh sine solo album er noen eksempler. Også bandet sin mangeårige keyboard spiller Iain Jennings har lagd bra musikk, og midt i oktober kom nummer tre, The House. Dessverre så er det ikke klar noen video fra skiva foreløpig.

Det er ei konseptuell skive og allestedsnærværende Bryan Josh bidrar med sin imponerende gitarspilling. Tidligere vokalist i Mostly Autumn Anne-Marie Hilder tar seg av den kvinnelige vokalen på sedvanlig suverent vis. Mostly Autumn familien lever i beste velgående og hygger seg sammen åpenbart. Mark Chatterton synger og han er svært dyktig, og han skrev da også lyrikken til den forrige skiva My Dark Surprise. Det er ikke utenkelig at han atter en gang har bidratt med lyrikken som på The House er konseptuell. Stemmen til Chatterton står ypperlig til Iain Jennings keyboardsfrontede musikk, og de to musikerne samarbeider da også svært bra. Chatterton synger ikke ulikt Ray Wilson fra Genesis og Stiltskin og Mark Trueack fra Unitopia.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*