Newsfeed

Dreamshift: Der det delikate og destruktiv møtes.

Dreamshift - Seconds

Bavaria er et costaricansk ølmerke, men også en delstat i Tyskland som huser storbyen München. I tillegg så kommer bandet Dreamshift fra Bavaria, og en person bandet slapp sin debutskive tidligere i høst. Skiva heter Seconds og det er labelen STF-Records som understøtter skiva. Mannen bak Dreamshift kaller musikken sin for moderne black metal, andre kaller den for atmosfærisk black metal osv. I alle fall så er det ofte en finurlig kombinasjon av atmosfærisk black metal og catchy post rock og til og med noe Shoegaze elementer av og til. Rolige melodier bygger seg tidvis opp mot aggressive blast beats og rå skrik som skjærer seg gjennom enorme gitarvegger.

Produksjonen har Dreamshift selv stått for, og likeså lyrikken. En lyrikk som spør om hvor kommer vi fra? Hvor vil dette livet føre oss? Album coveret er svært vakkert og svært abstrakt, og det står ypperlig til tittelen på skiva. De som liker band som Deafheaven og Ghost Bath kan nok også like Dreamshift. Skiva starter med Flowers som mikser ren og delikat gitarklimpring med destruktive black metal. Vokalen er svært atmosfærisk og avgir rå energi og skaper kaos i harmonien som råder.

På Everything er det forteller vokalen som råder der den messer fascinerende om det faktum vi er alle like, og kan bare forandre det vi kan forandre. Everthing er en spesiell melodi med sin lekre og nedstrippede post rock som ligger i bunn av låten. Det øvrige låtsortimentet er også svært gjennomtenkt og velkomponerte og arrangerte. Det er ingen svake låter på skiva i mine ører, og musikken bare vokser når en får hørt mer og får med seg de små, men så viktige lekre detaljene. Faktisk er denne skiva så spennende at selv en som ikke er metal head som jeg, synes Seconds er noe av det bedre jeg har hørt i 2017.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*