Newsfeed

Vespero: Avant teater og eksperimentell poesi

Vespero -Shum-Shir

Astrakhan er en by i Russland som er kjent for sine høyhus i betong som rager i terrenget. Byen har også et band som rager kraftig i det musikalske landskapet. Vespero. Vespero er for øvrig et esperanto ord som betyr kveld. Russerne har ingen planer om å ta kvelden, men er tvert om aktuelle med skiva Shum-Shir. Bandet har holdt på siden 2003 tuftet på en felles interesse for å spille psykedelisk musikk.

Med tiden har bandet orientert seg mot mer progressivt terreng, men har innslag av krautrock og spacerock. Sonisk er det frodig med to som spiller synth, fløyte, fioliner med mye mer. Lik sine kolleger i bandet Kaftan Smekha er Vespero svært influert av avant teater og eksperimentell poesi. Band som Gong, Pink Floyd og Faust er artister som russerne er inspirert av, men Vespero kommer opp med sitt særegne musikalske brygg. Et brygg som smaker ekstra bra som oftest fordi kvartetten er ekstremt dyktige musikere som skinner uten å være arrogante.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*