Newsfeed

Major Parkinson: Melodibasert, dramatisk og progressivt

Major Parkinson – Blackbox

Major Parkinson har nå sin base i byen mellom de syv fjell, Bergen. Mange av musikerne i det syv mann sterke bandet er faktisk fra Odda og Hardanger. Bandet startet opp i 2003, og utga sin selvtitulerte debutskive fem år senere. Den fikk knallbra mottakelse nesten overalt, og førte til en intens konsertvirksomhet. Vokalisten Jon Ivar Kollbotn og bassisten Eivind Gammersvik er de to eneste som har vært med siden starten. I slutten av oktober slapp Major Parkinson sin fjerde skive Blackbox.

Musikalsk så manøvrerer Major Parkinson seg på årets skive mellom prog og filmatisk pop, og det lyriske er viktig og til tider nokså mørkt og melankolsk. Skiva er ikke narrativ, men er spekket med henvisninger til litteratur og kunsthistorie. Konseptet er å vise hvordan resonnementer og fenomener forandrer seg i forskjellige konsepter. Nostalgi er et viktig element i lyrikken, og musikk og lyrikk pensler ut dette i fellesskap.

Felleskap er også sentralt da skiva har et utall gjestemusikere, blant annet Linn Frøkedal (Misty Coast, Low Frequency In Stereo) på vokal på hele fire låter. Black Box er nok Major Parkinson sin mest ambisiøse skive, og har vært ekstremt utfordrende men lærerikt å meisle ut. Den soniske paletten er svært fyldig og inneholder tuba, cello, fiolin, saksofon, marimba, pauker, kor, flygel, orgel, gitarer, skrivemaskiner, pålehammer, trommer og synther med mye mer. Låtene på skiva har vært gjennom store forandringer under skapelsen for til slutt å ende opp som noe musikerne i bandet kunne være 100 % fornøyd med.

«Lager av nye låtideer».

Fornøyd er også Kollbotn og Gammersvik med å ha klart å erstatte de musikerne som har forlatt bandet de siste årene med nye og svært dyktige utøvere. Releasekonserten til skiva var en begivenhet av de store. 50 musikere og korister på scenen på likt var etter jungeltelegrafen noe unikt. Publikum fikk da en god dose musikk fra Major Parkinson universet. Et univers som er meget melodibasert, dramatisk og ikke minst progressivt. Det meldes fra samme univers at det er fyldig lager av låtideer som forefinnes. Derfor er det ikke utenkelig at ny skive påbegynnes i 2018.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*