Newsfeed

Homerik: Vennelag

Homerik - Homerik

En helt fersk video fra Homerik kom nylig, «A Song of the Night: Part I». Dette musikkstykket er lyrisk sett hentet fra Victoria tiden og fra en lykkelig famille med to små jenter. Så inntreffer ulykken og moren dør av sykdom, og derfra blir alt bare kaos og gigantiske nedturer. Dramaturgien lever i beste velgående i Homerik universet altså. Musikalsk er låten orkestrert og og med bruk av fagott, piano, gitarer, trommer og mange blåsere og strengeinstrumenter. I tillegg så tilfører herlige men mystiske sopran og alt vokalene fra Carla Candelas og Nilsa Astacio låten mye merverdi.

Låten er fra trioen Homerik sin selvtitulerte skive som kom sent i høst. Den skiva viser at det er mange tapninger av metal og Homerik sin er noe for seg selv. Bandet operer innen symfonisk progressiv death metal, men gjør ting på sin måte rimelig stilsikkert og spennende. Homerik er fra New York, og debutskiva er blitt il gjennom en drøss med musikalske venner fra New York og rundt nevnte by har bidratt. Snakk om vennekrets som samhandler og produserer noe bra sammen.

Kjernen i musikken er jo likevel de tre musikerne i Homerik da det er de som har stått for musikk og lyrikk.Den viktigeste råvaren i musikk er jo den gode og velskrevne låt.  New York trioen er inspirert av verden, klassisk musikk og varierte metal sjangre, og søker seg mot storslått musikk ved å spenne opp store lerreter. Bandet er inspirert av forskjellige kulturer som den egyptske, norske, spanske, øst Asia og diverse andre. Musikken er vel akseptabel og tilgjengelig for alle typer musikkelskere uavhengig av om de er metal fan eller ikke? Jeg har sansen for Homerik.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5231 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*