Newsfeed

Toothgrinder: På alerten

Toothgrinder - Phantom Amour

New Jersey bandet Tothgrinder fikk et dundrende gjennombrudd hos mange musikkritikere med debuten Nocturne Masquerade tidlig i fjor. En slik kjapp suksess kan lett føre til at musikerne kommer i komfortsonen og ikke er sultne på å utvikle seg. AC/DC er et eksempel på band som resirkulerer seg selv slik jeg ser det. Tothgrinder er på alerten på deres nye skive Phantom Amour som fortsatt er rikelig spekket med galskap på grensen til positiv skizofrene takter. Musikken er igjen herlig uforutsigbar med en kreativ palett av gode og som oftest velfungerende ideer. Kvartetten har ytterlig skjerpet fokuset på den gode melodi og på den nye skiva er det et mer filmaktig elektronisk sound, men også det akustiske benyttes til å pensle ut musikken.

Vokalisten Justin Matthews er fryktløs og våger der andre nøler, og gjør sitt til at den ofte modig låtstrukturen funker så bra! Toothgrinder beviser og viser med årets skive hvor relativt dynamisk hard musikk kan fremstå. Amerikanerne tar fortsatt vare på det hektiske og frenetiske i musikken sin, men har stor vilje til å utforske nye musikalske territorier som for eksempel renvokal. På tittellåten så er det til og med noen drypp med rapping. Andre band har gjort det Toothgrinder gjør før, men New Jersey kvartetten gjør det på sin måte og med stil og finesse. Finesse har låten «Let It Ride» som er skiva sin beste, mens «The Shadow» og «Pietà» viser bandet sine metalcore røtter.

Toothgrinder har eksistert siden 2010, og musikalsk er det en hypnotisk alternativ prog metal/metalcore de spiller. Musikerne sier selv at de blir sett på som et prog metal band, men mener at den beste måten å være ekte progressiv på er å overaske lytterne og selv være tilfreds med å utforske. Gjerne noen sniff på jazz, metal, eksperimentell musikk og klassisk rock og så utforske dette. Utforskning gjennom diverse vinklinger og følgelig bruk av mange av alle de muligheter som musikk byr på. Få band med metalcore klarer å få frem slike imponerende melodiske aspekter. Muligens er det en viktig årsak til at Toothginder låter så bra?!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*