Newsfeed

Beyond Forgiveness: Høytsvevende

Beyond Forgiveness – The Great Wall

Når vi snakker om Wall innen musikken så går jo automatisk tankene til Pink Floyd sine monumentale skiver The Wall. Så kjent blir neppe skiva The Great Wall fra Coloradobandet Beyond Forgiveness som er ute nå. Likevel så svever musikerne i Beyond Forgiveness høyt i disse dager da de er storfornøyde med sin nye skive. Høytsvevende passer jo bra til bandet da de er fra byen Fountain som ligger på nesten 1700 meters høyde. Høyt synger også vokalisten Talia Hoyt med sin supre operastemme. En stemme som passer utmerket til den symfoniske metal musikken kvartetten byr på.

Beyond Forgiveness er et såkalt female fronted gothic/symphonic metal band med frodig symfonisk orkestrering og et kraftfullt lyrisk konsept. Bandet er inspirert av de fleste av metal sine sjangere, og har på The Grat Wall med ny trommeslager i form av Sean Rogers. Tidlgere nevnte Talia Hoyt er også ny i bandet, og hun har vært viktig for soundet til bandet da hun har stått for orkestreringen. Beyond Forgiveness er et av disse bandene som faktisk har hatt et opphold, men som for tre år siden gjenoppstod. Så vidt jeg kan bedømme er den nye inkarnasjonen av bandet flere hakk bedre enn den forrige.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*