Newsfeed

Spook The Horses: Post-apokalyptisk lydlandskaper

Spook The Horses - People Used To Live Here

Jeg trodde New Zealand var et land med en relativ beskjeden metal scene. Der tok jeg faktisk grundig feil ifølge dette Spoke The Horses fra Wellington i New Zealand er et band som spiller en atmosfærisk post metal og som definitivt går egne veier og tør å eksperimentere. People Used To Live Here heter deres tredje skive som kom midt i november.

Den nye skiva er sonisk nokså forskjellig fra forgjengerne. Der debuten Brighter var full av henrykkelse og oppstemthet, og Rainmaker rumlende og ødslig er året skive rå, ekte, desperat, og foruroligende. Atmosfærisk er det rikelig med fascinerende post-apokalyptisk lydlandskaper til forlatte steder, hvor folk pleide å leve for lenge siden. Spook The Horses våger virkelig å utforske ny musikalsk mark på People Use To Live Her uten å skjele til rådene trender.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*